Saimme nauttia Donin seurasta vain 3 viikkoa, se jouduttiin lopettaa pahojen virtsakivien vuoksi 9 viikon iässä. Se alkoi määkiä normaalia enemmän ja kun se alkoi vetäytyä porukasta, huolestuin. Lähdettiin viemään sitä Saarelle ja sinne se jäi. Perään tuli soitto, että virtsaputki oli niin tukossa, ettei sitä saatu katetroitua ja näinollen ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa. Samoihin aikoihin jouduttiin lopettaa koirieni emä, joten kyllä oli silmät punaisena itkemisestä.

Syytä virtsakivien syntymiseen voi vain arvailla, samalla tavalla (kaura-primo) sitä syötettiin synnyintilalla ja samalla tavalla ruokitaan yleisesti suomenlampaita. Antsa oli tosi masis, kun kaveri hävisi, joten haettiin Donin tilalle Dingo, myös ruskea sl-pässi. Dingo on syntynyt 14.3.09. Antsakin palasi entiselleen, kun sai kaverin. Raukka on pienestä iästä huolimatta joutunut kokemaan jo 2 läheisen kuolemaa. Arvatkaa vaan, olenko nyt pelolla seurannut kaikkia elukoita. En ole vieläkään putsannut autoa heinistä, kun kuitenkin joku joudutaan viemään klinikalle.

Koulut päättyivät ja lapset saivat todella hyvät torkat ja Wiljami sai hymypoika-patsaan. Lähdinpä päättäjäisiltana viettämään iltaa vanhempainyhdistyksen mammojen kanssa. Ilta päättyikin sitten ilmoitukseen, että "Antsalla on sarvi poikki, jäänyt kiinni verkkoaitaan, koko naama aivan veressä..."  Olipa mukavalla illalla karsea päätös! Huuhtelin sitä ja putsasin ja poikaparka huus kuin syötävä. Kävi ilmi, että onneksi sarvi ei ollut poikki, mutta koko sarveisosa oli irronnut. Oli työntänyt päänsä aidan raosta ja mennyt paniikkiin ja repinyt päänsä sieltä irti kohtaloikkain seurauksin. Nyt näyttää jo paremmalta, toivotaan, ettei sisällä muhi mikään bakteeri.

Eläimet ovat olleet melkein pelkällä vihreällä, kovilla sateilla olen laittanut kuivaheinää tarjolle karsinaan. Iida näyttäisi alkavan hiukan pullistella utareitaan, olisipa hienoa, jos alkaisi lypsää!

Punnitsin pojat tänään: Antsa 8vko 13kg ja Dingo 12vko 20kg.

Jotain piti vielä kirjoittaa, mutta en muista, mitä. Elämäö on ollut melko kiireistä, pihojen aitaamista, kasvimaan laittoa ja muuta mukavaa.