Kanaparvi lisääntyi yht'äkkiä. Eräs tyrnisten säilyttäjä joutui väliaikaisesti luopumaan hyvin ja suunnitellusti jalostamastaan parvesta. Tarjouduin ottamaan sijoitukseen muutaman hänen valitsemansa kanan ja kun asiat järjestyvät, saa hän kanansa takaisin. Asiat etenivät nopeaan, eka viesti oli 15 aikaan ja kanat ajelivat Outokummusta Mäntsälään ja olivat meillä 22 aikoihin. Sieltä tuli 5 kanaa ja 2 kukkoa, joista toinen tuli ihan mulle omaksi, kun noilla omilla kukoilla on sama isä kuin kanoilla. Jossain vaiheessa vanhat joutavat pataan, jos kukaan ei niitä halua ostaa.

Kovin ihmeissään olivat vanhat kanat ja kukot, kun laatikoiden sisukset paljastuivat.  Kova potpotus ja tutustuminen. PIkkukanat juoksivat muita vielä karkuun ja pikkukukot koittivat pistää vanhoja kanoja kuriin, ei vielä kovin varmoin ottein. Isoja kukkoja ne väistivät. Suurin osa tulokkaista vietti yönsä ylimmissä pesissä, joita vanhat eivät ole juurikaan käyttäneet. Yöllä kävin vielä ikkunasta kurkkaamassa kanalan tilannetta, niin löysin 2 vanhaa kanaa makoilemasta ikkunan edestä olkipaalin päältä. Siinä kohti oli varmasti pakkasta, kun ikkunan toisella puolella oli -21.  Luota nyt sitten niiden omaan valintaan...

Vähän sama ongelma on lampaiden ja vuohien kanssa. Ne makoilevat pihalla 20 asteen pakkasessa ja syövät lunta, kun on tarjolla sisätila (kylmä sekin, muttei yhtä kylmä kuin ulkolämpö) ja lämmin vesi. 

Tässä vielä vähän kuvia.