Huomaa, että työt alkoivat...

Mitäs onkaan tapahtunut heinäkuun lopun jälkeen. Teyla teki meille yllätyskaritsan. Ilman mitään tunnutusta oli syntynyt iso pässikaritsa, 4 vrk iässä melkein 6 kiloa!

Tipuja haudoin itse yhden koneellisen toisen säilyttäjän munista. Valitettavasti suurin osa oli sulkajalkoja, joita en säilyttäjänä voi pitää. Pian alkoikin sitten yksi kana hautoa, mutta uuden siitoskukon myötä hedelmöitys% oli surkea, joten tipuja kuoriutui vain 3 ja kaiken kruunasi sulkajalat.  Vain yksi oli siis säilytyskelpoinen... Eilen yksi kana taas murisi mulle pesästä ja vietti yönsäkin siellä, joten tipuja taas tulossa. Alkaa vaan turvapaikat loppua, kun edelliset tiput on vasxta pariviikkoisia ja ne on emonsa kanssa kanihäkissä. Parin kuukauden ikäiset ovat jo muiden joukossa, mutta nekin tarvitsevat vielä oman turvapaikan, jos joku hätistelee. Nämä saivat itselleen varaäidin, kun yksi kana otti ne siipeinsä suojaan. Kana, joka ei ole edes hautonut, kurnuttaa niille ruokapaikat ja ottaa siipien alle jo isot tiput.  

Uusimpana tulokkaana tuli shettisruuna Savelan Pretorian, Haisuli,  Pojun kaveriksi. Tutustuminen sujui helposti ja nopeasti. Ekan yön olivat vierekkäisissä karsinoissa ja sen jälkeen yhdessä. Kyllähän ne juoksentelivat  ja taisi Haisuli tuoksahdella tammalle, kun Pojulla oli aseet valmiina.  Mutta ei mitään pakkoastumista tms, vaan aika rentoa juoksentelua ja "taistelua".