Talven pakkaset on ohi ja kaikki eläimet selvisivät siitä hengissä. Lampaat jouduin sulkea sisään, kun olisivat olleet pihalla makoilemassa -30 asteessa... Kanala pysyi just ja just plussalla, mutta kyllä maatiaiskanat sen kestävät. Kylmimpänä jaksona tuli vähän vähemmän munia, mutta muuta eroa ei kanoissa näkynyt. Tammikuun lopulla tuli yllätyskilit sekä Pirreltä että Iidalta. Tiesin, että ovat tiineitä, mutta odotin kilejä myöhemmin. Iida teki taas 2 kiliä, isänä selkeästi Antsa ja Pirre teki 1 valkoisen kuttukilin ja isänä siis Ukko Eevertti. Onneksi kilit syntyivät lämpimään jaksoon ja hyvin ne kestivät parin viikon ikäisenä myös paukkupakkaset.

Nyt on jo lumet pääosin sulanut ja on alkanut pihan kaivaminen esiin purkkien, paalimuovien ja heinien alta. Aika paljon se lumi hautasi alleen. Koirien lelutkin löytyivät. :D Ai niin, uutena perheenjäsenenä on Ameriikoista tullut aussieuros Spessu, joka olisi tulossa meille ihan paimennuskäyttöön. Ankoilta on paimennustaipumusta jo näkynyt, vahvastikin. Toivotaan, että osaan sitä viedä eteenpäin oikealla tavalla. :)

Pojulle sain hankittua koppakärryt vihdoinkin ja kyllä se vaan siitä touhusta nauttii. PItkillä suorilla se päästelee kuin ravuri konsanaan. :D Tarkoitus olisi ottaa jatkossa Madde mukaanh juoksemaan ja jos joku tulee vastaan, pyydän sen hyppäämään kärryyn kyytiin. :)

Nyt valmistaudun karitsointeihin. Uuhet menivät pässille joulukuun alusta, joten näinä päivinä voi ensimmäiset jo poikia. Isot mahat niillä jo on, saas nähdä, paljonko tulee karitsoita. Mun arvaus olis 13 karitsaa 5ltä emolta. :D

Viikko sitten meille tuli kesäksi kasvamaan but-kalkkunoita, joiden tie vie syksyllä pakkaseen. Koneessa on ankanmunia, joiden kohtalona on myös sama pakastin. :D Tyrniksiä kuoriutui uudelta kukolta 18. Valitettavasti 8 tipua joutui karatessaan variksen  suuhun. :( Lisää haudon, kunhan saan ankat pois koneesta. :)